ENGLESKI JEZIK I KNJIŽEVNOST - NASTAVNIČKI SMJER (ELT)

Nastavni plan i program Engleskog jezika i književnosti (nastavnički smjer) na Edukacijskom fakultetu (FEDU) Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) nudi mogućnost studiranja na sva tri ciklusa studija. Studenti mogu steći znanja iz oblasti učenja i podučavanja engleskog kao stranog jezika.

Cilj programa Engleskog jezika i književnosti na FEDU-u je da omogući studentima kvalitetno obrazovanje i usavršavanje u oblasti engleskog jezika i književnosti, moderne metodike nastave i edukacijske psihologije. Kroz obrazovanje kvalitetnih domaćih i stranih učitelja i nastavnika, program će doprinijeti unapređenju osnovnog, srednjeg, višeg i visokog obrazovanja u BiH i inostranstvu.

Unutar studijskog programa, osim osnovnih disciplina jezika i književnosti, izučavaju se i savremene pedagoške discipline, metodologije nastavnog procesa, te lingvističke i komunikacijske vještine.

Fakultet nudi napredni interdisciplinarni pristup nastavi, učenju, istraživanju i praksi.

Otvaranje programa Engleskog jezika i književnosti doprinosi jačanju bosanskohercegovačkog obrazovnog sistema, razmjeni nastavnih kadrova, te povezivanju domaćih kadrova sa internacionalnim kadrovima na svim poljima obrazovanja.

Mogućnosti zapošljavanja

Završetkom studija diplomanti će steći osnovna znanja iz metodike podučavanja i učenja engleskog kao stranog jezika u BiH.

Diplomanti koji odluče da odmah traže posao će imati neophodna znanja i kompetencije za rad na državnim, javnim ili privatnim školama i ustanovama. Nakon stjecanja diplome studenti će biti spremni isključivo za karijeru nastavnika ili profesora engleskog jezika.

Nastavna na engleskom jeziku i mogućnosti prakse su glavne prednosti koje imaju studenti Engleskog jezika i književnosti na Edukacijskom fakultetu IUS-a.